Aardappelsalade met komkommer en kervel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Komkommer
- 1 handje(s) Kervel
- 600 g Aardappelen
- 4 el Olijfolie
- 1 schepje(s) Suiker
- 1 tl Mosterd
- 4 tl Witte wijnazijn
Recept stappen
- Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dikke plakjes. Doe in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ongeveer een half uurtje goed uitlekken.
- Borstel de aardappels schoon en kook ze ongeschild gaar in ongeveer 20 minuten.
- Doe de olie, azijn suiker en mosterd in een leeg jampotje met deksel en schud tot er een mooie gebonden dressing ontstaat. Doe de uitgelekte komkommer in een kom en giet de dressing erover.
- Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Snijd ze dan in dikke plakken en meng ze voorzichtig (met je handen) door de komkommer met dressing.
- Strooi er de fijngehakte kervel over en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat nog even staan voor het opdienen, dan kunnen de smaken goed in de aardappel trekken.
- Heerlijk bij een bbq of visgerecht.