Aardappelsalade met komkommer en mosterd
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen
- 1 tl Basterdsuiker
- 4 tl Witte wijnazijn
- 4 tl Mosterd
- 4 el Olijfolie
- 6 stuk(s) Jeneverbessen
- 2 el Dille
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snij de komkommer in stukken van ongeveer 2 cm breedte. Bestrooi met een beetje zout en laat in een vergiet het vocht eruit lopen.
- Schil de aardappels en kook ze in kokend water gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en zet opzij.
- Maak dan de dressing: doe de suiker met de azijn in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Doe er wat zwarte peper bij. Roer de mosterd erdoor en kluts dan de olijfolie er door met een vork. Roer de de jeneverbessen erdoor en vermeng dan met de komkommer en de dille en zet apart.
- Snij de nog warme aardappelen in plakken, en roer deze voorzichtig door de dressing met de komkommer. Laat nog ongeveer 20 minuten staan en dien dan op.