Aardappelsalade met mozzarella gevulde tomaatjes uit de oven
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardappelen
- 1 bol(len) Mozzarella
- 1 bosje(s) Basilicum
- 4 tl Witte wijnazijn
- 4 tl Mosterd
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Verse dille
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur. Als het schilletje van de aardappelen mooi dun is, hoef je ze alleen schoon te borstelen en niet te schillen. Vind je de schil te dik, schil de aardappelen dan even.
- Kook de aardappels gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
- Maak de dressing door alleingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en laat ze een beetje droog stomen. Snijd de warme aardappels in grove stukken en schep er voorzichtig de volgende dressing door.
- Leg wat rucola op een grote platte schaal en verdeel er de aardappelen over. Zet weg tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd de mozzarella in stukjes en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd een heel dun plakje van de boven- en onderkant van tomaatjes zodat ze kunnen blijven staan. Hol ze uit met een theelepel. Vul de tomaatjes met stukjes mozzarella en wat basilicumblad. Zet de tomaatjes in een ovenschaal en schuif in de oven.
- Laat ca. 10 minuten bakken tot de mozzarella gesmolten is.