Andijvie stamppot met hamburgers en gestoofde paprika
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Aardappelen kruimig
- 500 g Andijvie
- 2 stuk(s) Paprika
- 1 stuk(s) Ui groot
- 4 stuk(s) Hamburger
In Huis
- 50 g Roomboter
- scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olijfolie
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook gaar in water met zout.
- Was en snij de andijvie in dunne reepjes. Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en snij in lange dunne reepjes. Snij de ui in ringen en bak in een beetje boter tot deze glazig wordt. Voeg de paprika's toe stoof al roerend beetgaar in ca. 10 minuten.
- Verwarm een beetje melk en giet de aardappelen goed af.
- Stamp de aardappelen fijn met de stamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt.
- Roer de andijvie door en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de hamburgers met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie. Grill ze om en om rosé op een hete grillpan in ca. 4 minuten aan iedere kant.
- Serveer de hamburgers met de gebakken paprika. Serveer de stamppot met de hamburgers met daarop de gebakken paprika’s