Crostini met dubbelgedopte tuinbonen, munt en ricotta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 g Tuinbonen
- 2 takje(s) Munt
- 4 plak(ken) Brood
- 100 g Ricotta
In Huis
- 1 teen Knoflook
- naar smaak Citroenrasp
- besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Dop de tuinbonen en blancheer ca. 5 minuten. Laat de bonen een beetje afkoelen en verwijder het buitenste velletje. Kneus de tuinbonen en heel klein beetje met een vork.
- 2. Hak de munt en meng met de tuinbonen. Meng de ricotta met de citroenrasp en breng op smaak met peper en zout.
- 3. Rooster 4 dunne plakjes brood. Pers de knoflook en smeer de boterhammen ermee in.
- 4. Smeer ook het ricotta-mengsel op het brood en verdeel daarna de tuinbonen erover. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met de olijfolie.