Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Eritrese silsi met aromatische linzen en groentenwok

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Eritrese silsi met groentenwok en aromatische linzen | Recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks banaansjalot
  • 0.5 bakje specerijen
  • 1 blik Eritrese silsi
  • 150 gram groene linzen
  • 200 gram witte basmatirijst
  • 400 gram groene kool
  • 200 gram peen
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL)
  • 4 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 800 ml water (voor de linzen/rijst)
  • 1 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot zachtjes. Hak intussen de knoflook fijn. Voeg de helft (!) bij de sjalot als die glazig is, samen met de helft (!) van het bakje specerijen en 1 el van de silsi (bij 4p). Schep een paar keer om.
  2. Voeg de linzen toe met de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje. Breng afgedekt aan de kook en zet de timer op 20 minuten. Voeg de rijst toe als de timer gaat, en kook nog 10 minuten mee. Hou in de gaten en roer af en toe door. In ca. 30-35 minuten zouden de linzen droog gekookt en gaar moeten zijn. Voeg nog een scheut water toe als het te vroeg droog kookt.
  3. Snij de groene kool in dunne reepjes. Verwarm olie in een afdekbare wok, bak de kool 2-3 minuten aan. Voeg 100 ml (bij 4p) water toe, dek af en laat in ca. 10 minuten gaar smoren.
  4. Schil de peen en snij in halve maantjes. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in repen. Voeg beide bij de kool als die gaar en droog is en wok op middelhoog vuur tot beetgaar. Haal de blaadjes van de NZ-spinazie af en snij de dunne steeltjes grof. Voeg de stelen gelijk toe en het blad en de achtergehouden knoflook op het laatst. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de resterende silsi in een steelpannetje.
  6. Snipper de peterselie (incl. dunne steeltjes). Schep door de rijst-linzen mix als deze gaar is. Check op zout en peper.
  7. Serveer de rijst-linzen mix met de groentenwok en een schepje silsi. De silsi is hoog op smaak en pittig.
  8. Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 4 tl komijnzaad en 4 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft. Dit wordt in 2 gerechten gebruikt!