Indiase lamsschotel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 5 cm Gember
- 600 g Lamsschouder
In Huis
- 2 draadje(s) Saffraan
- 200 ml Olie
- 4 stuk(s) Kruidnagel
- 1 stuk(s) Kaneelstokje
- 250 ml Yoghurt
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Suiker
- 2 tl Garam massala
- Zout
Recept stappen
- 1. Schil en rasp de gember. Week de saffraandraadjes in een theelepel heet water.
- 2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de kruidnagels, de kaneel, het vlees, de yoghurt, gemberpoeder, chilipoeder, geraspte gember en wat zout toe. Laat 10 minuten pruttelen en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
- 3. Laat het meeste vocht verdampen. Doe er dan 2 eetlepels water bij en laat met het deksel op de pan weer pruttelen. Laat het al roerend 30 minuten sudderen totdat het vlees roodbruin is.
- 4. Voeg de suiker en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 60 minuten pruttelen totdat het vlees zacht begint te worden. Voeg dan de garam masala kruiden en de saffraan erbij. Kook nog 10 minuten.
- Serveer met witte rijst.