Risotto met venkel en pernod
Vegetarisch
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Uien
- 300 g Calasparra rijst
- 100 g Dartelaar geitenkaas
In Huis
- 50 g Boter
- 2 teentje(s) Knoflook
- scheutje(s) Pernod
- 100 ml Witte wijn
- 1000 ml Groentebouillon
- 1 tl Venkelzaad
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Peper uit de molen
- 2 el Olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas
Recept stappen
- 1. Verwarm de bouillon. Snij de venkel zeer fijn, hak de ui en knoflook ook zeer fijn.
- 2. Smelt de helft van de boter en alle olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en bak 2 minuten op laag vuur. Doe dan de knoflook erbij en bak dit even mee.
- 3. Voeg vervolgens de venkel en Pernod toe. Laat zachtjes 5 minuten stoven.
- 4. Draai het vuur hoog. Voeg dan de rijst toe en roer goed door. Zorg dat alle rijst met de olie en boter bedekt wordt. Schenk de witte wijn erbij en roer totdat de wijn verdampt is.
- 5. Temper nu het vuur. Voeg dan een pollepel groentebouillon toe en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren totdat alle bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan weer bouillon toe breng aan de kook en blijf roeren totdat de rijst beetgaar en de risotto al lekker smeuïg is. Dit duurt meestal ca. 20 minuten.
- 6. Stamp het venkelzaad fijn en roer door de rijst. Voeg dan de overgebleven boter en de Parmezaanse kaas toe. Roer totdat alles gesmolten is. Draai er wat peper door en voeg wanneer nodig nog wat zout toe.
- 7. Schep de risotto op voorverwarmde borden en serveer. Als er nog loof aan de venkel zit, bewaar dit en knip fijn. Bestrooi er de risotto mee ter garnering.