Aardappels op de stoep


Weet u nog dat we het over de speciale, romige en superlekkere aardappels van Astrid Francis hadden, uit de Beemster? Die zo lekker smaken bij de asperges? Vorige week zaten ze in de Krat.

Francis leverde deze aardappels ook aan de supermarkten tot een paar weken geleden de afname stopte. Omdat de aardappels niet meer leverbaar waren, hoorde ze via via. Dat zat haar niet lekker. Francis zat met een overvolle schuur. Door de coronacrisis vlogen de aardappels toch al niet vlotjes de schuur uit: de horeca en snackhandel verkopen amper frietjes en zo liggen er overal duizenden kilo aardappels weg te kwijnen. Het was voor Francis -en andere boeren- van levensbelang om wél aan de detailhandel te kunnen leveren.

Het zat Astrid hoog, en met 6000 kg aardappels trok ze naar het hoofdkantoor van DEEN, waar ze de piepers op de stoep deponeerde.

Lees hier het nieuwsbericht:

https://regiopurmerend.nl/2020/05/14/boze-boerin-stort-zesduizend-kilo-aardappels-bij-hoofdkantoor-deen/

De supermarkt reageerde sportief en nodigde Astrid uit voor een gesprek, waaruit bleek dat de supermarkt zich van geen kwaad bewust was: haar aardappels werden geleverd via een tussenpersoon. Van hen had de supermarkt begrepen dat het seizoen voorbij was. Niets was minder waar. Vanaf aanstaande woensdag staan Astrids aardappels in grote kuubkisten in de supermarkten van Deen. En voor wie deze supermarkt niet in de buurt heeft: www.benefrietjes.nl roept iedere Nederlanders op extra veel frietjes te eten nu, om zoveel mogelijk (ook andere) Nederlandse aardappels wél op te krijgen.

Eet smakelijk,

Het team van de Krat

Door: Inger Boxsem