De box van week 21 - Rokerige aubergine

Jonah Freud, de voorlaatste eigenaar van de Amsterdamse Kookboekhandel, vond een kookboek geslaagd als je er een of twee recepten uit bewaarde die je meerdere keren kookte. Een juist criterium voor selectie bleek na een inspectie van onze stapel kookboeken. Bij de Krat zijn onze kookboeken een constante inspiratie, al gebruiken we een recept nooit 1 op 1. De meeste kookboekenrecepten bevatten veel te weinig groenten naar onze smaak, zijn bij lange na niet voldoende voor een maaltijd, of kosten te veel tijd voor een doordeweekse maaltijd.

Soms ontstaat er dan na onze Krat-bewerking een recept dat ‘blijft hangen’ en dat we na de tweede of derde keer nog steeds lekker vinden. Bijvoorbeeld een linzenstoof met Marokkaanse pannenkoek, of de bloemkoolsalade met kappertjes en oude kaas.

Het recept voor pasta met rokerige saus van aubergine en tahindressing hoort wat ons betreft absoluut bij de favorieten. Door het roosteren van de aubergine en tomaat ontstaat een spannende, diepe en bevredigende saus, die nog subtieler wordt als die zich mengt met de tahindressing. Proef maar. We weten bijna zeker dat ‘ie ook op jullie lijstje klassiekers komt.

Één van onze boxen proberen?

Bekijk onze boxen