De box van week 23 - 1906 Makers van charcuterie

De kinderklassieker macaroni met ham en kaas krijgt deze week een onweerstaanbare volwassen versie. Die stond al een poos op ons verlanglijstje en de heerlijke ham van 1906 is bij uitstek geschikt. Sinds enige tijd werken we met 1906, makers van échte charcuterie samen. Dat 1906 is het jaar waarin de overgrootvader van Nathan Burggraaf een slagerij begon. Met eerlijk vlees, van dieren die een fantastisch leven hebben gehad en die geen rommel eten, of ingespoten krijgen. Grootvader maakte zijn charcuterie zelf, en dat is precies wat Nathan ook wilde.

De dieren die 1906 gebruikt komen van bedrijven die in vrijwel alle opzichten voldoen aan biologische eisen. Er is aandacht voor leefruimte en -kwaliteit. Het keurmerk is er alleen niet, omdat de dieren worden gevoed met reststromen fruit en groenten, wat wij weer heel duurzaam vinden.

De ham van 1906 -de achtervoet van een varken- wordt ingespoten met water en zout, dat weer verdwijnt gedurende het proces. Zo krijg je een beetje ‘Franse’, droge ham. Het zwoerd blijft zitten tijdens het roken op beukenhout en wordt later weggesneden.

De macaroni met ham en kaas krijgt door deze ham beslist allure.

Één van onze boxen proberen?

Bekijk onze boxen