De box van week 42 - Gnocchi

Hoewel we relatieve alleseters zijn, heeft het lang geduurd voordat we gnocchi omarmden. Dat gebeurde, echt gebeurd, pas met een recept dat we ontwikkelden voor -toen nog- de Krat, waarover zo meteen meer.

Gnocchi wordt nog weleens aangeduid met ‘pasta’, maar klopt feitelijk niet. Het zijn balletjes die Italiaanse koks maken van een mengsel van aardappel en bloem (gnocchi di patate), of griesmeel (gnocchi di semola). Het Italiaanse woord betekent knobbels, maar hetzelfde gerecht heet knödels in Oostenrijk en gnocchi à la Parisienne in Frankrijk, waar ze worden gemaakt van soezendeeg.

We vonden gnocchi lang een melige hap en de structuur stond ons tegen, tot we ontdekten dat je gnocchi niet per se hoeft te koken. Veel beter wordt de smaak wanneer je ze bakt in de oven, of nog beter: in de koekenpan. Ze winnen dan aan smaak door de toegevoegde boter of olijfolie, én van structuur, door de knapperige buitenkant. Als we ons niet vergissen was gnocchi met wintergroenten ons eerste succesrecept (terug te vinden op de website), we hopen dat jullie de versie met knolselderij, tomaatjes en (palmkool)pesto ook verwelkomen in jullie repertoire.

Één van onze boxen proberen?

Bekijk onze boxen