De ervaring van Krat-chef Ann-Inez Terwindt


Mediator en peuterjuf in Amsterdam.
Woont met: 2 mannelijke huisgenoten (64 en 17)


Hoe heb je de Krat leren kennen?

Ik wilde dat iedereen op een makkelijke manier kon (mee)koken. We begonnen bij HelloFresh, maar dat begon ons tegen te staan. De producten kwamen van over de hele wereld, alles was apart verpakt en de marketing was te hevig. Drie jaar geleden ontdekte ik gelukkig de Krat, ook nog dicht in de buurt!

Waarom besloot je een abonnement te nemen?

Ik vind de keuze tussen vegetarisch of met vlees of vis prettig. Bovendien zijn de producten zoveel mogelijk lokaal. Zo leerde ik ook opeens duurzame producenten bij mij in de buurt kennen. Sympathiek dus, lekker, en prettig in het gezinsleven. We aten al af en toe vegetarisch en omdat de vegetarische recepten van de Krat heel inspirerend zijn hebben we de vega-krat. Iedere keer weer buitengewoon smaakvol!

Wat vind je het beste, prettigste aan de Krat?

De verrassende ingrediënten en leerzame recepten. Eigenlijk is een abonnement op de Krat een verkapte kookcursus. En het koken zelf haalt me altijd uit een gehaast ritme.

Kook je al een Krat-klassieker?

Zeker! De lasagne met ricotta en snijbiet maak ik vaker, met wisselende groenten. Heerlijk (en snel, haha). En die tomaten uit de oven met een eitje erin zijn heel lekker en verrassend. De snijbiet met regenboogstelen is een favoriete groente, net als haricots verts.

Wat zou je willen veranderen aan de Krat?

Ik weet dat het niet haalbaar is, maar volledig biologisch zou ik nog leuker vinden.


Zijn je huisgenoten ook tevreden over de Krat?

De jongste klaagt nooit, vindt alles lekker en interessant (bravo voor de Krat), en de oudste vindt de recepten soms te bewerkelijk. Uiteindelijk kook ik zelf het vaakst, ook omdat ik dat leuk vind!


Hoe zou je iemand overhalen tot een abonnement?

Is het een idee om het eerste Krat voor de halve prijs aan te bieden? Ik vind het lastig anderen iets op te dringen, maar ik vertel wel enthousiast over de Krat. Mensen denken soms dat het duur is, maar het bespaart je een rit naar de supermarkt, en de kosten van ‘bijvangst’ als cola, snoep en chips, haha. Tegen mensen die in tien minuten iets op tafel willen hebben vertel ik wel hoe ontspannend het kan zijn om met aandacht (wat langer;-) die leuke recepten te koken, met altijd weer verrassende smaken.