De Krat ervaring van:


Thomas Paul en Lise Roodbol


Stedenbouwkundig adviseur en projectontwikkelaar in Amsterdam.

Wonen met: Casper (1)


Wat was de reden voor jullie abonnement op de Krat?

Lise: ‘Gemak. We werken allebei en het is fijn dat je een paar dagen per week niet hoeft te verzinnen wat je eet of de boodschappen moet doen. Eerst hadden we Hello Fresh, maar we kregen een hekel aan alle plastic verpakkingen, we wilden iets duurzaams en dat werd de Krat. Sinds onze zoon er is, die we na het werk bij de crèche ophalen is de Krat helemaal makkelijk!’

Thomas: ‘Dat duurzame was voor mij echt wel een punt. Ik herinner me dat ik een paar jaar geleden terugkwam van vakantie in Griekenland en in de supermarkt stond en dacht: ‘ik wil hier niet zijn’. We hadden op vakantie alleen maar knetterverse lokale producten gegeten en dat wilde ik doorzetten.’


Wat vind je het prettigste aan de Krat?

Thomas: ‘De recepten zijn heel inspirerend, daardoor is mijn standaardrepertoire behoorlijk uitgebreid. Dat vind ik een groot voordeel.’

Lise: ‘We hebben de vlees-Krat. Het vlees uit de Krat is zo goed en lekker, dat is genoeg voor de rest van de week. Daardoor eten we de rest van de week eigenlijk helemaal vegetarisch.’

Thomas: ‘Het wordt voor mij steeds belangrijker dat de ingrediënten uit Nederland komen. De Krat past daar heel goed bij.’


Hebben jullie een favoriet Krat-recept?

Lise: ‘De curry met linzen en explosieve komkommerraita!’ Thomas: ‘De pokebowl heb ik ook bewaard.’


Wat zou je willen veranderen aan De Krat?

Thomas: ‘Ik begrijp dat je niet voor elk kruid een apart zakje wil inpakken, maar soms ben ik al tien minuten bezig met het uit elkaar halen van de koriander en peterselie. Een touwtje, is dat een oplossing?


Vergeten we nog iets?

Thomas: ‘Vaak zitten er wat meer groenten in de Krat dan je echt nodig hebt. Ik vind het een sport om niet drie, maar vier maaltijden te koken. Nog minder naar de supermarkt, haha.’