De Krat is helemaal 2017

Terwijl de Krat-kinderen hun haren nog droog wreven van de nieuwjaarsduik zaten wij alweer achteronze computers, druk bezig met twee geweldige projecten voor het nieuwe jaar.

Full speed ahead beginnen we aan 2017, met om te beginnen de introductie van een nieuw Krat: Kratje Slank. Hiervoor werken we met veel plezier samen met afslankcoach Mieke Kosters, die (geheel volgens Krat-filosofie) als usp voor haar adviezen heeft dat je lekker moet eten. Het Kratje Slank bevat drie volledige maaltijden, die je qua ingrediënten en/of calorieën kunt serveren in een S- M-of L-variant, al naar gelang je behoeftes. Wil je dus wat kilo’s kwijt, kan dat zonder dat je voor elke gezinslid apart kookt, met heerlijke en duurzame producten!

Ook op ons tweede project zijn we supertrots: in april verschijnt ‘Een Krat vol recepten’, het eerste kookboek van de Krat. Eerlijk is eerlijk, dat is meer werk dan we dachten. We hebben een enorme database met gezonde en smakelijke recepten, dus je zou zeggen: copy/paste, maar voor het kookboek liepen we tegen dingen aan waar we zelden over nadenken. Zeggen we extra vierge of extra vergine, over smakelijke olijfolie? (Het laatste). Geef je in een kookboek aan dat je water moet opzetten voor de aardappels? (Nee.) Is het de of het knoflook? (Mag allebei, nog onbeslist). In ‘Een krat vol recepten’ vind je straks een verzameling van meer dan 400 recepten, met veertig verschillende groenten, ingedeeld naar seizoen, net als de Kratjes zelf. Met elk recept dat we intikten, elke foto die we toevoegden werden we enthousiaster. Risotto met bleekselderij en porcini, gegrilde andijvie met roquefort, lasagne van knolselderij. En opeens drong het tot ons door: ‘Een krat vol recepten’ is helemaal 2017: we gaan weer lekker eten (in plaats van dingen níet eten), we eten meer groenten en minder vlees, en we eten duurzamer.

Het wordt een heerlijk 2017.

Inger Boxsem