De Krat van Hugo


We vierden deze week de geboorte van de Krat van Hugo.

Hugo Kennis
is de opgewekte kok van 24Kitchen, 5 uur live en voormalig winnaar van Expeditie Robinson. Wat wij ook leuk, en minstens zo belangrijk aan hem vinden: hij is net als wij een overtuigd promotor van duurzaam en lokaal koken. Geen praatjes voor de vaak: met een moestuin, een kas en kippen probeert Hugo zo veel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Uiteraard kookt hij het liefst met groenten uit het seizoen en als er vlees in de pan ligt komt die van boerderijen waar de dieren duurzaam en diervriendelijk worden gehouden.

Borrelhappen & een hoofdgerecht

Hugo benaderde ons voor een nieuw avontuur: een borrelbox met een lekkere, lokale maaltijd met seizoensproducten.

‘We mogen straks eindelijk weer gezellig borrelen en eten met elkaar. Een beter moment voor de introductie van deze krat hadden we niet kunnen bedenken!’, liet Hugo zijn eerste klanten weten.


In de Krat van Hugo

In de eerste Krat van Hugo vind je charcuterie van Nederlandse bodem, buffelmozzarella van Buffalofarm Twente, de wondertomaten van kwekerij Osdorp, de ingrediënten voor je eigen basilicum-hazelnootpesto gemaakt met oude kaas van de Fryske, boter van de Weerribben, eitjes voor een snelle eiersalade en het knapperigste brood van de Veldkeuken. Wijntje erbij? Gall en Gall biedt twee passende wijnen aan, waaronder eentje uit Limburg! Deze kun je lekker makkelijk met je Krat mee bestellen.

Als jij en je gasten na de borrel nog meer trek hebben duik je even de keuken in voor groene asperges met gegrilde boleten en béarnaisesaus, een maaltijd die in een restaurant niet zou misstaan. En moeilijk? Niets ervan, bij de Krat krijg je een link voor een podcast of video waarin Hugo je persoonlijk stap voor stap door het recept leidt. De boleten komen van Mycophilia, een wel heel bijzondere paddenstoelenkwekerij in Flevoland: For the love of Funghi! Dat vindt Hugo ook, want hij kweekt zelf paddenstoelen.

Leuker kunnen we het niet maken, en lekkerder ook niet!

PS. De krat van Hugo is elke week te bestellen tot maandag 12 uur. Levering: donderdag. Elke zes weken heeft de Krat een nieuwe inhoud, vanaf binnenkort zijn er steeds twee keuzes, eentje geheel vega, een tje niet. www.dekratvanhugo.nl

Door: Inger Boxsem