De Krat van week 1 - Citroen
Voorop het boek ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi prijkt een citroen in XL-uitvoering. Niet verwonderlijk, want deze citrusvrucht is wat de Londense chef met oosterse wortels meeneemt naar een onbewoond tropisch eiland. Er zijn dan ook vrij weinig recepten van Ottolenghi te vinden zonder citroensap of rasp.
We delen de voorkeur van deze chef: citroen is smaakmaker en wondermiddel ineen. Let maar op: in veel gevallen pept een flinke kneep citroen je gerecht ogenblikkelijk op. Denk aan aardbeien, broccoli, spinazie, een beetje zest over zalm, of tuinbonen: alsof de lente staat te trappelen aan de voordeur. Zover is het helaas nog niet, het is hartje winter en we staan pas aan het begin van een nieuw jaar.
Niet getreurd, met de Libanese citroen-aardappelsalade uit deze krat geef je de eerste week van januari een fris duwtje in de rug. Kom, laten we er een mooi en lekker jaar van maken!