De krat van week 1 - Pasta alla puttanesca

De blues wil nog wel eens spelen, zo’n eerste week van het jaar. Op de plek van de kerstboom gaapt een gat, we verplichten ons tot matiging en op het werk stroomt de inbox na de rust rondom de feestdagen weer vol. Drastische maatregelen zijn geboden en wat is de beste remedie tegen dreigend chagrijn? De keuken natuurlijk.

Wij knapten in ieder geval enorm op van de pasta alla puttanesca. De puttanesca is een nederige pastasaus, maar vergis je niet: nederig met pit. Schoonheid door eenvoud, less is more, enfin, je hebt een idee. Puttanesca betekent zoveel als ‘op de manier van hoeren’. Naar verluidt een uitspraak van een klant tegen een kok die zich excuseerde voor een lege voorraadkast. De klant kon het niet schelen: die sommeerde de kok ‘desnoods een hoerenzootje’ te maken. De kok had nog wat tomaten, olijven en kappers, en zie: alla puttanesca.

Er gaan twee varianten rond: die uit Lazio -de streek rondom Rome- bevat ook ansjovis, wij maakten de Napolitaanse versie: met kappertjes en olijven. Twee ingrediënten die met overtuiging een vleugje zon opwekken in je gestel.

We wensen je een mooi jaar en buon appetito.

Één van onze gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten