De Krat van week 10 - Frittata

In de top vijf van meest gegeten producten ter wereld is het ei een vaste waarde. Geen wonder, het is een diamant in de keuken. Het ei is veelzijdig, rotsvast in voedingswaarden en straalt tijdens elke maaltijd; of het nou ontbijt, lunch of diner is. En gelukkig een stuk minder kostbaar.

Eieren zijn supergezond en voedzaam: een exemplaar bevat zo’n zeven gram eiwit en veel vitamines, waaronder A, B2, B12 en D. Mineralen als ijzer, seleen, fosfor en zink zorgen voor onder meer voor gezonde botten en een goede weerstand.

Waarschijnlijk ben jij ook opgevoed met het idee dat je niet meer dan twee à drie eieren per week mag eten. Dat zou een slechte invloed hebben op je cholesterol, maar uit steeds meer onderzoeken blijkt dat dat niet klopt. De officiële instanties lopen nog een beetje achter op de wetenschap, maar wat ons betreft tik je elke dag een eitje.

Tot slot zijn eieren een uitstekende vleesvervanger. Enter het Oosterse eiergerecht van week 10. Op smaak gebracht met kerrie en bomvol verse kruiden. Vergeet het soja-mayodipje niet!

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten

Besteldeadline donderdag 2 maart vóór 10.00u - bezorgmoment maandag 6 maart of dinsdag 7 maart
Besteldeadline maandag 6 maart vóór 10.00u - bezorgmoment donderdag 9 maart of vrijdag 10 maart