
De Krat van week 10 - Palmkoolpesto van Tromp Aquafarming
Ons advies van de week: bewaar de portobello’s gevuld met palmkool voor een feestelijke dag, want wij vonden het gerecht schier restaurantwaardig. Of eet het juist op de stomste dag van de week, dan is dit je medicijn. Die portobello’s worden royaal gevuld met de palmkoolpesto van Tromp Aquafarming. Zij leverden van de zomer die lekkere verveine.
Nu de pesto, dus. Karin Tromp en haar ega verbouwen ook palmkool. Biologisch en duurzaam, dus de groenten komen niet zo steriel uit de grond als bij grootschalige productie. Zo zat Karin laatst met een partijtje palmkool waar een beetje vraat in zat. De topjes van de palmkool waren prima in orde, maar dat was te weinig volume om te verkopen. Doordraaien dus? Ben je gek. No waste toch? Enter the pesto. Karin maakte dit smaakkanon met olijf- en zonnebloemolie, wat knoflook en citroen. De romige structuur en suggestie van kaas komt door het gebruik van cashew- en amandelnoten. Ook nog eens helemaal vegan!
Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij!