De Krat van week 10 - poké bowl

In 2018 was de poké bowl het meest bestelde gerecht bij maaltijdbezorgers, en dat wapenfeit impliceerde vaste voet aan de voedselgrond. Het zal toen nog de klassieke poké bowl zijn geweest, afkomstig uit Hawaii. Poké betekent zoveel als ‘in stukken snijden’, en dat is tenslotte wat je doet bij het samenstellen van een poké bowl.

De originele versie uit Hawaii ging uit van rijst met stukjes tonijn of octopus en wat groenten, op smaak gebracht met soja, bosui en sesamolie. Inmiddels schieten de poké-bowl-afhaaladressen als paddenstoelen uit de grond, worden allerlei exotische varianten geserveerd en ook in supermarkten komen we -soms merkwaardige- versies tegen. De Buddha-bowl -in een vegetarische of veganistische uitvoering- is een serieuze runner up, we zagen zelfs al zoete varianten, met kokosrijst, mango en papaja.

Bon, ook wij maakten een variatie op een thema. Verse tonijn is geen optie, qua duurzaamheid, maar deze bowl met oesterzwammen, oranje bataat en roodlof is even kleurig als voedzaam, met als showstopper de purple cress: heerlijk bij de oesterzwam.

Één van onze gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten