De krat van week 12 - India galore

India galore deze week. Wij spraken optimistisch over onze ‘India-krat’. Alsof we in één week ooit recht kunnen doen aan de diversiteit en rijkdom van de Indiase keuken. Een kookboek als ‘The Curry Guy’ (tip!) bevat al meer dan honderd recepten voor curry.

De Indiase keuken verschilt per regio. Naan en chapati’s in het noorden, rijst in het oosten bijvoorbeeld. Ook de verschillende religies hebben nogal wat invloed. Hoewel India een seculiere staat is, verklaart het -meest voorkomende- hindoeïsme de koe heilig. Moslims eten wel rundvlees, maar met de opkomst van de fanatiek hindoeïstische BJP partij, wordt dat ze behoorlijk lastig gemaakt.

De melk van de koe mag wel worden gebruikt, misschien ingegeven door praktische overwegingen. Melk, ook in de vorm van paneer, of yoghurt is een mooie aanvulling op de vooral vegetarische keuken van India. En er worden veel peulvruchten gegeten! In twee van de drie gerechten deze week vind je ze terug.

Speaking of vegetarisch… voor deze themaweek trokken we de stoute schoenen aan door één van de twee van de drie gerechten vegetarisch te maken. Daardoor eet je deze week paneer. Onze vegetarische klanten kennen dit veelzijdige product wel en zijn er altijd erg enthousiast over!

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten