
De Krat van week 14 - De eerste tomaatjes oogst van dit jaar
André Bouma van Kwekerij Osdorp belde. Deze kwekerij staat bekend om de goede kwaliteit tomaten, maar meer nog om de sympathieke manier waarop het bedrijf wordt gerund. Met oog voor het milieu, duurzaamheid en een meer dan fatsoenlijk personeelsbeleid. Veel medewerkers van de kwekerij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en bloeien hier -excusez de woordgrap- helemaal op. Maar daar belde André niet voor. Hij kondigde met trots en plezier de eerste tomaatjes aan. Neem van ons aan dat we een rondedansje om de tafel deden, want wat hebben we ze gemist! Ook vertelde hij tot onze spijt, dan na ruim beraad met het personeel, besloten is te stoppen met aubergines en zelfs met grote tomaten: het oogsten van de kleine tomaatjes vinden ze gewoon het leukst. Wij gaan dus op zoek naar een nieuwe teler voor aubergines en grote tomaten!
Verder deze week Karma Kebab, vorig jaar nog bekend als Karma Shoarma. Weten jullie nog? De awardwinning vegetarische shoarma van knolselderij? Uitgevonden voor Lowlands en andere festivals? (Au, heimwee). Wat ons betreft een van de allerlekkerste vleesvervangers die er zijn. Met het yoghurtsausje en slaatje is de Karma Kebab al behoorlijk compleet, maar wil je los gaan met extra toppings, check dan shop.karmakebab.nl. Leuke recepten!
Een Krat proberen?