De Krat van week 15 - Een wereldreis in de Krat

Als het leven je citroenen geeft; maak er dan limonade van. Zucht. Wat snakken we ernaar om op reis te gaan naar een ander uitzicht, een andere keuken, een andere taal. Bij gebrek aan beter lezen we nu maar boeken, of vergapen ons aan de China-programma’s van Ruben Terlou. En: we koken. Vandaar dat je deze week een wereldreis in je Gemakskrat en Snelle Gezinskrat vindt: de gerechten komen respectievelijk uit India, Mexico en Italië.

We hebben vooral op het Indiase gerecht gepuzzeld. Waarom heet butter chicken eigenlijk butter chicken? We googelden en belden Indiase restaurants, maar een eensluidend antwoord kregen we niet. Er zijn twee mogelijke verklaringen: de kruidenpasta wordt aangezet in boter, en de saus wordt afgemaakt met een klont boter. Een niet alledaags ingrediënt in de Indiase keuken, dus vandaar.

Een andere, en naar onze smaak overtuigender, verklaring is dat de kip eerst wordt gemarineerd en daarom boterzacht wordt. Marineren is tenslotte een beproefde methode om vlees mals te krijgen.

In ieder geval, in beide gevallen levert het een altijd-goed-en-iedereen-blij recept op.

Een Gemakskrat of Snelle Gezinskrat proberen?

Bekijk onze kratten