de Krat van week 15 - Fresh4Change

Beste Kratchefs,

De jeugd heeft de toekomst en het klimaat mag zo langzamerhand haar hoed afnemen voor de huidige middelbare scholieren. Terwijl Youth for Climate klimaatdemonstraties organiseerde, richtten de dertienjarige Floor, Roos, Liselot en Lois Fresh4Change op. Hun middelbare school gaf de meiden een microkrediet. Ze kregen de opdracht een bedrijf te starten waarvan de opbrengsten ook weer een microkrediet werden, voor vrouwen in India.

Floor, Roos, Liselot en Lois benaderden verschillende telers om ‘misvormde’ groenten in te kopen. Veel B-categorie groenten belanden in soeppakketten of tussen gemengde, gesneden groente. Maar als ze zo lekker zijn als deze paprika’s en komkommers, waarom zouden we ze dan niet gewoon eten? De opbrengst van deze misfits gaat naar India, waar ook weer duurzame bedrijven worden opgericht.

Wij hadden wel oren naar het enthousiasme van de dames: de vorm van een komkommer of paprika maakt ons niets uit; het gaat om de smaak. Dat de opbrengsten Indiase vrouwen steunt hielp natuurlijk ook mee.

Eet smakelijk!

Het team van de Krat