de Krat van week 16 - Noedels

Beste Kratchefs,

Noedels zijn wat ons betreft de paracetamol van de keuken. Oorspronkelijk een Aziatisch product, maar de mogelijkheden met dit ingrediënt zijn zo veelzijdig en geruststellend dat wereldheerschappij voor de hand lag. Noedels sluiten geheel vreedzaam alle mogelijke coalities, kom daar eens om deze dagen.

Wat denkt u van noedelsoep, met bouillon in alle soorten en smaken: van groenten, kip of rundvlees, of het is dashi: bouillon van zeewier en bonito. Dat staat dan weer voor gefermenteerde tonijn: wat de bouillon z’n fijne umami geeft. Zo’n kommetje kalmeert de zinnen.

Ook noedels zelf zijn er naar believen. Mie is van tarwemeel, zodat die niet verschilt van de Italiaanse pasta’s. Glasnoedels zijn van zetmeel uit mungbonen en sobanoedels worden voornamelijk gemaakt van boekweit.

U maakt noedelsalade met lentevibe; door frisse andijvie en knapperige radijs.

O ja, de showstoppers onder de noedels zijn handgedraaide. Kijk dit filmpje op Youtube https://www.youtube.com/watch?v=-LXQT0dqoWE en probeer het vooral thuis!

Slurp smakelijk.

Het team van de Krat