De krat van week 16 - Risotto eitje

Alle recepten van de Krat leggen een vaste route af. Tijdens de tweewekelijkse brainstorm bedenken we de recepten voor de Krat van zes weken later. We inventariseren welke groenten er dan beschikbaar zijn, welke nieuwe producten interessant zijn om te proberen. Het komt voor dat we een aspergegerecht bedenken als het buiten nog sneeuwt.

Vervolgens testen we in onze keuken of de recepten kloppen, en of ze zo lekker zijn als we hoopten. Dat testkoken is even leuk als belangrijk. Is een eetlepel bieslook genoeg? Is twintig minuten in de oven genoeg om de groenten gaar te krijgen? Kan dit recept sneller als we iets omdraaien?

Eerlijk gezegd zijn tijd en smaak de elementen waar we het meest aan sleutelen. Maar soms blijkt dat een heel gerecht eigenlijk niet werkt. Zo probeerden we onlangs, geïnspireerd door Instagram, Tiktok en Pinterest, een soepachtig rijstgerecht te maken met gestolde eitjes à la shakshuka. Wat ontstond was een onsamenhangend en saai prutje. Afgekeurd! Gelukkig wisten we het recept zo om te vormen dat het nu een heerlijke risotto met paddenstoelen is, met een zacht, lopend eitje voor extra smeuïgheid.

Één van onze gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten