de Krat van week 18 - Bulgur
Bulgur is een bewerking van tarwe, afkomstig uit de Levant, het gedeelte ten oosten van de Middellandse Zee. Cyprus hoort ertoe, het bruisende Libanon, Israël, Jordanië en een deel van Turkije. Levant klinkt al elegant, de betekenis is dat evenzeer. Levant komt van het Latijnse ‘levare’ dat staat voor rijzen. De landen in de Levant zijn landen waar ‘de zon opkomt’.
Om bulgur te maken worden tarwekorrels, gestoomd, gedroogd en dan gebroken. Bereiden is simpel en zinnig bovendien. Bulgur bevat minder koolhydraten dan couscous of pasta en het past zich aan vrijwel alle gerechten moeiteloos aan. Daar komt nog bij dat bulgur lekker langzame koolhydraten beat, waardoor je langer een verzadigd gevoel blijft houden,
Een populair Turks gerecht met bulgur is kibbeh, een soort kroketjes met gehakt. Dat maken we misschien een volgende keer, maar met de verschillende groenten van deze week wordt de bulgur ook lekker. Probeer maar eens.
Eet smakelijk!
Het team van de Krat