De Krat van week 18 - De klassieker uit de Indiase keuken

Kedgeree is een klassieker uit de Indiase keuken, naar Europa gebracht in de tijd dat de Britten India bezet hadden. Daar, in het moederland van de kedgeree was het een gerecht van rijst met linzen, meestal vegetarisch, zoals die keuken meestal vegetarisch is. Een belangrijk gerecht: het zou het eerste vaste voedsel zijn dat babies te eten kregen.

De Engelsen transformeerden het in een fish -‘n-chips-achtig ontbijtgerecht voor durfals en dragonders: rijst met vis -meestal gerookte schelvis- en hardgekookte eieren.

Wij vermoeden dat het gerecht als diner beter uit de verf komt. In de gerechten Kedgeree (in de Gemakskrat) en Vegeree (in de Gemakskrat Vega en de Snelle Gezinskrat) vind je veel verse groenten in de rijst (er is weer courgette en aubergine!) en succesvolle smaakmakers als citroen, munt en kerrie Madras.

De kikkererwten en het eitje maken het gerecht af, en geschikt voor (vrijwel) ieder gezinslid!

Eén van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten