De Krat van week 19 - Courgettebootjes met sumak en verse kruidensalade

De Krat is al jaren sponsor van Oxfam Novib, dat wereldwijd probeert armoede uit te bannen. Bewustwording ontwikkelen doen ze op vele manieren, waarvan de waarschijnlijk een van de bekendste is. Je weet wel, de kalender met die mooie ‘wereldfoto’s’.

Hun nieuwste project is een kookboek. Geschreven door Nadia Zerouali, kookboekenschrijfster en eigenaar van de Couscous Bar in Amsterdam, en Samuel Levie, oprichter van worstenmakerij Brandt en Levie, en ook kookboekenschrijver. Beide schrijfkoks zijn zeer begaan met gezond en duurzaam eten, iets wat ze in ‘Het groenteboekje’ niet onder stoelen of banken steken.

Opgewekt betogen ze dat eten in het seizoen het beste is voor de smaak en de productie van groenten. Vlees en vis mag, mits duurzaam en diervriendelijk geproduceerd. Wie de recepten van Zerouali en Levie bestudeert concludeert dat het lang niet altijd nodig is voor een volledige maaltijd. Kijk bijvoorbeeld naar de zeer aantrekkelijke geroosterde bloemkool met tahinsaus.

Het Groenteboekje inspireerde ons deze week tot de lente-proof aardappel-tomaat-kruidensalade. Met lekker veel verse kruiden en als extraatje: sumak. Dat zijn de gedroogde besjes van de sumakplant. Geven een heerlijk frisse smaak aan bijna elke gerecht!

Het Groenteboekje staat tjokvol smakelijke (exotische) recepten met in Nederland verkrijgbare fruit en groenten. Voor 22.95€ heb je een vrolijkstemmend kookboek, en ondersteun je ook nog eens Oxfam Novid. Lijkt ons win-win.

Eén van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten