Skip to main content

De Krat van week 20 - Gnocchi

Gnocchi (spreek uit njokkie)

Wij kennen eigenlijk geen mensen die níet van de Italiaanse keuken houden, maar er is een onderdeel daarvan dat een hoop discussie oproept: gnocchi. Ook achter het fornuis van De Krat vindt de een ze heerlijk en verafschuwt de ander ze.

Smaken verschillen, maar een beetje beïnvloeden kun je ze wel, zeker met gnocchi (spreek uit: njokkie). Gnocchi zijn kleine bolletjes van aardappel. Wanneer de gluten van de aardappel teveel hun werk hebben kunnen doen worden de gnocchi taai en voelen ze inderdaad aan als een deegbal. Als je ze zelf maakt betekent dat dat de aardappels in de schil moeten garen en je vervolgens snel werkt.

Wanneer je kantenklare gnocchi hebt, zoals nu, is er nog een truc: gnocchi zijn echt heel snel klaar. Als het water kook en je voegt de gnocchi toe duurt het zelden langer dan drie minuten voordat de gnocchi gaar zijn. Hoe zie je dat? Als de bolletjes komen bovendrijven zijn ze klaar. Meteen. Echt.

Proef maar: zo liggen ze niet zwaar op de maag.

Buon appetito,

Het team van de Krat