De krat van week 20 - Japanse asperges

Nu peuters ‘sushi’ als hun favoriete eten bestempelen, zou je kunnen zeggen dat de Japanse keuken een vaste plek heeft veroverd in Nederland.

Nou is er best wat te zeggen voor vers bereide en zorgvuldig gerolde sushi. De verschillende soorten zijn puur van smaak, een belangrijke aanbeveling tegenwoordig. Maar we doen de Japanse keuken een beetje tekort door voornamelijk maki en nigiri te bestellen.

Denk ook eens aan shabu shabu, een gerecht waaraan een Japanse all-you-can-eatketen zelfs haar naam dankt. Bij dit gerecht gaar je verschillende groenten en vlees in een bouillon. Die krijgt natuurlijk superveel smaak en geur en is dan ook heerlijk als afsluiting van de maaltijd. En wat te denken van tonkatsu, reepjes gefrituurd varkensvlees, of de instagrammable hartige pannenkoek okonomiyaki.

Wij gaan ik de krat van week 20 met groene asperges op de Japanse tour. Na het koken giet je een Japanse marinade over de asperges. Extra lekker doordat die nog warm zijn. Een topgerecht wat ons betreft; het heeft de gezonde associatie die aan Japans eten kleeft én zit bomvol smaak! En snel klaar ook nog.

Één van onze gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten