De Krat van week 21 - Asperges

Asperges

Zoals we in de herfst blij zijn met de eerste pompoenen, zo juichen we in het voorjaar als de eerste asperges geoogst kunnen worden. Asperges zijn seizoensgroenten bij uitstek, althans, voor zolang het nog duurt. De paar overgebleven kleinschalige aspergekwekerijen mopperen op hun grootschalige collega’s: de groenten steken steeds eerder hun kop boven de grond. Al zie je dat beeld nauwelijks meer: de meeste aspergebedden liggen onder zwart plastic. Zo blijft de warmte in de aarde bewaard. Sommige telers laten buizen met warm water door de grond lopen zodat de asperges eerder de grond uit kunnen en er komen zelfs al asperges uit de kas.

Die van ons komen gewoon uit de volle grond en u komt ze de komende weken een paar keer tegen in de Krat. Onze favoriet tot nu toe zijn de asperges met citroen-tahindressing.* Eigenwijs en heel lekker!

Eet smakelijk,

Het team van de Krat

*Dit is een (vegan)recept uit onze vega-krat. Je kunt het terugvinden op onze website. Heb je citroen, tahin en pijnboompitjes in huis? Dan kun je dit maken ipv het eigenlijke recept (asperges met ham).