De Krat van week 23 - Shiso

Het kan weer! Hoe leuk we koken ook vinden, we waren toch erg gehecht aan af en toe eten buiten de deur. We kunnen alleen maar hopen dat onze lievelingsplekken het hebben overleefd dankzij take away, overheidssteun en flexibele studenten. We komen eraan hoor! Uit eten gaan doen wij om nieuwe smaken te ontdekken; de combinaties die we zelf nooit bedenken, de ingrediënten die niet in onze eigen keukenkast staan. (En eerlijk: om niet te hoeven opruimen)

Mocht je nog een beetje drempelvrees hebben om terug te keren naar het bruisende buitenshuis: deze week kun je zelf een beetje cheffen, er zit een shisoplant in de Krat.

Shiso wordt ook Japanse peterselie genoemd, een weinig toereikende naam. Shiso, zeker de paarse variant die jullie krijgen, heeft een pepertje, het frisse van munt en een warme ondertoon, denk aan basilicum, of anijs. De groene variant zit vaak bij of in sushi. Niet alleen lekker, maar ook hygiënisch: het blad heeft een anti-bacteriële werking!

Het zijn dit soort kruiden die net dat beetje je ne sais quoi kunnen geven aan een doordeweeks gerecht. Strooi sisho bijvoorbeeld ruim over de pad thai en geniet ervan!

PS wil jij ook een Kratje thuis ontvangen?

Bekijk onze Kratten

Besteldeadline woensdag vóór 12.00u - bezorgmoment maandag
Besteldeadline maandag vóór 09.00u - bezorgmoment donderdag of vrijdag