De Krat van week 25 - Béarnaisesaus

Ook bij ons slaan de zenuwen wel eens toe in de keuken. Bij de testkok van de Krat betreft dat het bereiden van saus. Dat wil zeggen, de klassieke, drijvend-op-precisie-en-timing sauzen uit de Franse keuken. Hollandaisesaus bij de asperges? Helaas, in de schift. Diepe, fluwelige portsaus? Dat wordt een onsamenhangend vettig straaltje.

Toen voor deze week dus de béarnaisesaus op het menu stond, trok de testkok bleek weg. De redding kwam van tv-kok/collega Hugo Kennis, die eerder een aspergebox met ons ontwikkelde. Hij klopte zich helemaal geen lamme arm; een maatbeker en een staafmixer was alles wat hij gebruikte.

‘Zoals bij mayonaise maken?’ riep de testkok opgelucht. (Een truc die zij ooit leerde van Johannes van Dam, de Amsterdamse allesweter van het koken.) Exact.

Béarnaisesaus maken wordt een fluitje van een cent wanneer je alle ingrediënten -mits in de juiste volgorde- mengt met een staafmixer. Mislukt ‘ie onverhoopt toch? Zonder saus is het gerecht ook lekker en morgen is er weer een dag.

Eén van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze Kratten

Besteldeadline woensdag 16 juni 12.00u - bezorgmoment maandag 21 juni
Besteldeadline maandag 21 juni 09.00u - bezorgmoment donderdag 24 juni of vrijdag 25 juni