De Krat van week 25 - Driegangen menu

In deze tijden van sociaal ongemak en knuffelgemis wilden we jullie eens extra verwennen. Daarom vind je in deze Krat alle ingrediënten voor een heus driegangenmenu.

Het slasoepje als entrée is een Franse klassieker. De smaak is zo verfijnd dat je uren keukenarbeid vermoedt, maar niets is minder waar. De soep staat in een handomdraai op tafel.

Vervolgens bereid je een tongstrelende ravioli met bleekselderij, ricotta en citroenrasp van de Pastafabriek, ook dat is eenvoudig scoren. Dan: een dessert nostalgique, met rabarber. Officieel een groente, maar rabarber komt volgens ons in een knapperig-zachte crumble beter tot zijn recht. Wanneer je begint met het smoren van de rabarber en kneden van het kruimeldeeg kan je crumble in de oven voor je de pasta serveert. Halfuurtje later: voilà; le dessert. Extra lekker met wat yoghurt of ijs.

De combinatie van deze gerechten hoef je natuurlijk niet aan te houden, de Krat is tenslotte à la carte. Zoek een niet al te opdringerige playlist bij je menu, schenk een sangiovese, of een rode wijn uit de Loire en je wil de deur niet meer uit. Beloofd.