De krat van week 27 - Pad Thai

Pad Thai was onze eerste kennismaking met Thais eten, toen we nog jong en onbevreesd met een rugzak de wereld overtrokken. Het gerecht was goedkoop en verveelde nooit, want iedere kok hield er zo zijn eigen recept op na. Zeker met de eiwitten werd er volop gevarieerd: garnalen, kip, tofu, geroosterde pinda’s of ei, alle varianten vielen in de smaak.

Hoewel onze versie van pad thai veel meer groenten bevat dan de oerversie, ontbreekt de taugé, die in Thailand vaak de enige groente is. Voor onze maaltijdbox is het een moeilijk product: taugé is kwetsbaar en wordt bij temperatuurverschillen snel snotterig.

Nou heeft niet iedereen alle Thaise smaakmakers in de kast en ambiance doet ook een hoop, dus misschien wordt het gerecht nooit zo lekker als in Bangkok. Maar het goede nieuws is dat je, zoals bij elke klassieker, van hartenlust kunt improviseren. De Thaise vissaus kun je vervangen door sojasaus, palmsuiker door honing, en tamarinde is te vervangen door limoen. Het belangrijkste van dit gerecht: zoet, zout en zuur moeten precies in balans zijn.

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten