De krat van week 28 - Verpakking tomaatjes

Bij het kiezen van onze leveranciers gaat het natuurlijk over de teelt en productie. Gebeurt dit duurzaam, waar mogelijk biologisch, gaat de boer goed om met zijn vee en personeel, maken we niet teveel kilometers?

Een ander belangrijk punt van aandacht is de verpakking. We overleggen veel over de meest duurzame oplossingen. Gelukkig zijn jullie, Krat-chefs, er ook om ons scherp te houden. Jullie vragen bijvoorbeeld waarom de kruiden in plastic zakjes zitten. Wij zien dat ook liever anders, maar deze blijken uiteindelijk de meeste garantie te bieden op het onbeschadigd verplaatsen van de kruiden. Los, of in papieren zakjes, verwelken de kruiden te snel, en dat is dan weer verspilling.

Al enige tijd zitten de tomaatjes van kwekerij Osdorp in plastic tonnetjes. Voorheen gingen ze in papieren zakjes, wat vaak beschadigde tomaatjes opleverde. Vandaar de ommezwaai, zij het niet van harte. Maar we kregen goed nieuws: de leverancier stapt binnenkort over op kartonnen bakjes, voor porties van 500 gram. De 250 gram gaan we binnenkort weer verpakken in papier. De tweepersoons krat is minder vol, dus minder botsen en stoten. Hopelijk werkt dit!

Één van onze Gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten