Skip to main content

De Krat van week 29 - De Italiaanse keuken

Beste Krat Chef,

De Italiaanse keuken staat bekend om haar zogenaamde eenvoud. Het is makkelijk om eenvoudig te koken wanneer de grond zulke weelderige rijst en diepzoete tomaten voortbrengt, zij aan zij met aubergines, citroenen en basilicum. De Parmas, truffels en pecorinos laten we dan nog even buiten beschouwing goed?

Maar hoe overvloedig de oogst op alle fronten ook mag lijken, Italië is lang een arm land geweest. Wie arm is wordt vanzelf duurzaam: je hergebruikt wat er nog is.
Dat zie je terug in de klassiekers. Aquacotta: een soep van oud brood, een ui, wat selderij misschien. Panzanella: de zomerklassieker van tomaat met croutons (ook oud brood).
Nog zo een fenomenale truc: maal je uitgedroogde boterhammen tot grof broodkruim en bak die knapperig in goede olijfolie met wat knoflook. Peterselie mag erbij, chilipeper, als je van pittig houdt.

Wie heeft Parmezaanse kaas nodig als je pangrattato hebt?

Eet smakelijk!

Het team van de Krat