Skip to main content

De Krat van week 29 - Toch maar doppen

We hebben jullie zoveel bonen laten doppen de afgelopen weken dat we ons bijna schuldig gingen voelen. Het aanbod is nog steeds overvloedig, toch overwogen we bij het proefkoken van de doperwten- sperziebonensalade serieus om een pot erwten mee te geven, vanwege het tijdrovende klusje. Gelukkig kregen we net op tijd dit geweldige mailtje van een van onze klanten:

‘Wat een feestje weer, die vegakrat van week 25. Zelf tuinbonen en kapucijners doppen: ik word er helemaal ‘zen’ van. Zojuist ook zelf Opperdoezen in de schil gekookt en gepeld: klusje uit dezelfde categorie. Dat moet je minstens een keer per seizoen eten. Ook de recepten met asperges waren super. Wat gaan jullie toch mooi met de seizoenen mee!’

Weg was de twijfel. Zelf worden we ook altijd behoorlijk ‘zen’ van het doppen van verse peulvruchten. En heb je haast: vraag dan hulp. Heerlijk klusje om even bij te praten met je kinderen. Of je partner, je weet zelf het beste wie jouw aandacht verdient!

Eet smakelijk,

het team van de Krat