De krat van week 3 - Japanse keuken

De Japanse keuken kreeg van de UNESCO in 2013 een beschermde status als cultureel werelderfgoed. De Japanse naam van deze keuken: washoku. De karakters van dit woord verwijzen naar harmonie, Japan, voedsel en eten. In het kort gezegd is washoku een manier van eten met respect voor natuurlijke bronnen en het duurzaam gebruik daarvan. Dit leidt tot een heel gezond en uitgebalanceerd dieet. Idealiter bestaat een Japanse maaltijd uit ingrediënten afkomstig uit de zee, de lucht en de aarde. Denk aan rijst, vis en vlees. Umami, de smaak die je als ‘hartig’ kunt vertalen, speelt ook een belangrijke rol. Washoku wordt door Japanners traditioneel eer betoond tijdens het nieuwe jaar: dampende rijstcakes en prachtig gedecoreerde gerechten worden op speciaal servies geserveerd en met elkaar gedeeld.

Wij haalden voor de Krat van week drie ons mooiste Japanse servies uit de kast en kozen drie favorieten uit de Japanse keuken. Een traditionele ramen: misobouillon met noedels en lekker veel groenten, een curry zoals Japanners hem graag eten: gebonden, en het gerecht dat net zo lekker smaakt als de naam klinkt: okonomiyaki, een pannenkoek met kool, rettich en een likkebaardendlekkere dressing. Gezond, verfijnd en smaakvol: wij zijn fan.

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten