
De Krat van week 33 - Tortilla's
In elk Zuid-Amerikaans boek komt wel een moeder, dochter of kokkin voor die alle liefde die deze persoon in zich heeft gebruikt om eten klaar te maken. Voor een geliefde natuurlijk: of het nou hun minnaar, kind of echtgenoot betrof. Wat een toewijding lag er in het bereiden van mole (saus) van chili en chocola, kwartels in rozenblaadjes en, natuurlijk, tortilla’s! Wij denken altijd aan Marquez, of Isabel Allende, of aan Laura Esquivel, als we tortilla’s verwarmen.
De lekkerste tortilla’s maak je zelf, van masa harina en water. Yvette van Boven heeft er een instructief filmpje over gemaakt.
Wat de vulling voor tortilla’s deze week zo lekker maakt is de verse mais. De kolven willen nog weleens intimideren, maar dat is nergens voor nodig. Met een groot mes snijd je heel eenvoudig de korrels van de kolf, van boven naar beneden. Als je de korrels dan meebakt met de andere groenten zijn ze zo gaar. Veel lekkerder dan uit een blik of potje!
Eet smakelijk,
Het team van de Krat