Skip to main content

De Krat van week 34 - Koolsla

Vandaag presenteren wij de voordelen van groentemassage. Klinkt gek, werkt geweldig. De meeste koks weten wel dat je de dressing voor een salade pas op het laatst toevoegt. Doe je dat eerder dan verandert je frisse salade namelijk in een zompig hoopje groen. De dressing veroorzaakt een chemische reactie bij bladsla. Het zuur en zout in de dressing breekt de cellulose in het blad, dat daardoor zachter wordt. Bij bladsla wil je dat niet hebben, maar er is een uitzondering: koolsla.

Wanneer je die maakt, zoals deze week, moet de dressing juist zo snel mogelijk over de salade: die maakt de van nature harde kool wat zachter. Heb je geen tijd om een dag van tevoren de sla al te maken (die daar echt nóg lekkerder van wordt!), kneedt dan een paar minuten de dressing zacht in de kool. Je merkt vanzelf dat het stugge koolblad zich overgeeft. Een koolmassage, klinkt gek, werkt geweldig.

Eet smakelijk,

Het team van de Krat