
De krat van week 34 - Tahin
De linzenbowl in de krat van week 34 bestaat natuurlijk uit een setje heerlijke ingrediënten -smaakvolle broccoli, een vers eitje, linzen uit Le Puy- maar het 1 +1 = 3 effect komt door de dressing met tahin. Fluweelzacht, romig, hartig en fris tegelijk. Tahin is een magische smaakmaker uit de keukens van Syrie, Libanon en Israël. Een onmisbaar ingrediënt voor humus en baba ganoush, een subtiele marinade voor vis en/of vlees. Tahin is kortweg een sesampasta. De sesamzaadjes rooster je in een oven, waardoor de notige eigenschappen in de zaadjes worden benadrukt. Daarna wordt de sesam tot pasta gedraaid in een keukenmachine en vloeibaar gemaakt met olie, wat citroensap en zeezout. Liefhebbers kunnen wat knoflook toevoegen.
De lekkerste tahin komt uit Ethiopië, Libanon of Israël. Wanneer er een flinke laag olie op drijft zouden wij doorlopen: dan is ‘ie niet zo vers meer. Het verschil tussen lichte en donkere tahin is dat voor de lichte tahin de sesamzaadjes eerst gepeld zijn. Die variant wordt als de lekkerste beschouwd.
Één van onze gemakskratten proberen?
Bekijk onze kratten