
De Krat van week 35 - De schol op zijn vietnamees
Beste Krat Chef,
Vorig jaar waren we met het hele team van de Krat op bezoek bij onze leverancier Schmidt Zeevis. We kregen er een uitgebreide rondleiding, wat is dat toch een mooi bedrijf! We konden aardig wat vissen herkennen, maar toen onze rondleider Andre ons vroeg of we het verschil wisten tussen bijv. schol en schar moesten we hem het antwoord schuldig blijven.Het is eigenlijk heel gemakkelijk liet hij ons zien: de schol heeft oranje-rode roestvlekken op zijn huid, de schar is helemaal bruin. Dat weten we dan ook weer!
Deze week hebben we gemengde vis, waaronder schol, in de krat. We geven er een Vietnamees tintje aan, met lekker wat kurkuma, gember en knoflook. Geserveerd met gebakken rijst...smullen!
Let op: het is niet het snelste gerecht! Kook het als je wat meer tijd hebt op een avond :).
Eet smakelijk!
Het team van de Krat
Klik hier om de inhoud van de Krat van deze week te bekijken.