Skip to main content

De Krat van week 36 - Blote billetjes in het gras

Beste Krat-chef,

Toen onze moeder voor het eerst blote billetjes in het gras op tafel zette vonden we dat een even intrigerend als afschrikwekkend gerecht. Het stamppotje zag er mooi uit: de witte kontjes van de bonen lichtten op tussen het groen van de snijbonen. Maar betekende dat nou dat er soms ook echte billetjes werden gebruikt? Geen gekke gedachte. Het waren de jaren dat diezelfde moeder voor het slapengaan de sprookjes van Grimm voorlas, waarin heksen kinderen opsloten om vet te mesten.

Enfin: blote billetjes in het gras dus. Aardappelen, snijbonen en witte bonen; een kind kan de was doen. De lange peulen werden vroeger overdwars gesneden omdat ze een stugge draad over de lengte hadden lopen, gesneden had je daar minder last van. Nu is dat eigenlijk niet meer nodig, maar het ziet er wel zo vrolijk uit.

Eet smakelijk!

Het team van de Krat