
de Krat van week 38 - De spaghettipompoen
Beste Krat-Chef,
Toen we nog knikkerden en onze knieƫn kapot schaafden bij het rolschaatsen was de wereld vol verrassingen. Toverballen die om de vijf seconden van kleur verschoten, waterijsjes die veranderden van rood naar blauw naar wit, knettersuiker dat in je mond hemelse tikjes gaf tegen je verhemelte. Met de jaren verdwijnt deze magie, tot je iemand tegenkomt die, nou ja.. dat is een ander verhaal.
Spaghettipompoen is wat ons betreft de knettersuiker onder de groenten: wat er eerst uitziet als een onvermurwbare rugbybal transformeert na verhitting in de oven tot calorie-arme spaghetti met een bite. Je weet niet wat je ziet!
Ook zo fijn: deze pompoen hoef je niet te schillen, dus geen kans op slagaderlijke bloedingen en meer ellende. Gewoon in de oven en wanneer je na een half uur de vork in het vruchtvlees zet kun je eindeloos draadjes trekken. Knetterlekker en knettergezond.
Eet smakelijk!