De Krat van week 4 - Vegetarische Rawon Soto

Wie de soto rawon gaat koken moet stevig in zijn of haar schoenen staan. De geur en smaak van deze soep brachten ons al bij het fruiten van de boemboe in Aziatische sferen. We verlangden opeens hevig naar T-shirts in een rugzak vouwen, een hostel uitzoeken voor de eerste nachten van de reis, een vaccinatie halen voor iets plezierigs, klamme nachten en volle markten. Ach, dat was een andere tijd, waarin alle hoeken van de wereld bereikbaar leken. Maar niet getreurd: met de boemboes van Bart en Jojo (van Bartje Boemboe) kunnen we in ieder geval reizen in ons hoofd.

Overigens, voor we de kenners van de Indonesische keuken hier voor de deur hebben met een spandoek: soto rawon is een Indische soep uit Soerabaya die oorspronkelijk getrokken wordt van rundvlees. Heerlijk, daar niet van. Maar Jojo is, geheel volgens de tijdgeest, aan het experimenteren met vegetarische varianten voor gerechten die in de oorsprong met vlees worden gemaakt. Ze was heel enthousiast over haar vegetarische versie van soto rawon en wij konden dat alleen maar delen.

Selamat makan!

PS. De donkere kleur dankt de soto aan de kulewekpitten. Wil je een veganistische soto? Serveer dan met gebakken tofu of tempeh in plaats van eieren.

Ga je met ons mee naar Indonesië volgende week? Bekijk hier onze Kratten
Besteldeadline woensdag 20-jan 12.00u - ontvang de Krat op maandag 25-jan
Besteldeadline maandag 25-jan 09.00u - ontvang de Krat op donderdag 28 of vrijdag 29-jan