Skip to main content

De Krat van week 40 - Succotash

Beste Krat-chef,

Koken is soms alleen al leuk om de woorden die je leert kennen. Shakshuka, jambalaya, cataplaña, boboti, melanzane parmigiana… en zo kunnen we nog wel even doordichten.

Onlangs vonden we een nieuw bonbonnetje: succotash. Heerlijk woord. Succotash is een ongelooflijk verzoenend gerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een groentestoofpot van limabonen, die wij ook wel kennen als boterbonen, en verse maiskorrels (aangevuld met alles wat u er lekker bij lijkt).

Die verse maiskorrels doen het hem: het gerecht wordt hartig-zoet, zonnig-romig met een lichte hint van herfst. U merkt het; we werden nogal enthousiast. Maak dus niet de vergissing om het ook eens met mais uit blik te maken: lijkt er niet op. En wij maakten het met zwarte bonen, dat leek ons nou leuk!

Traditiegetrouw willen de Amerikanen het graag eten met Thanksgiving. Wij op onze beurt danken de Amerikanen.

Have a nice meal!

Het team van de Krat