De krat van week 42 - Ragú met linzen

Er zal nog veel water door de Po moeten stromen voor de Italianen eraan beginnen, maar wij maken het in de Krat van week 42 met opgeheven hoofd en een trots hart: een vegetarische ragú Bolognese. Zelfs de diehard vleeseters kunnen geen weerstand bieden aan deze miraculeus smaakvolle pastasaus.

Het recept van de originele ragú Bolognese werd door de Accademia della cucina Italia ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Bologna, om maar aan te geven hoe streng Italianen met hun recepten omgaan. Maar de wereld verandert, en de keuken verandert dus mee. Wie minder vlees wil eten zal zijn fantasie moeten gebruiken.

Onze vegetarische ragú Bolognese maken we met linzen. Die vervangen het rundvlees en zorgen ervoor dat de tomatensaus een interessante structuur behoudt. Ook voegden we, geheel trouw aan ónze principes, meer groenten toe aan de saus. Nog een kleine tip. Als je tijd hebt geldt voor de saus: hoe langer die pruttelt hoe beter.

Niet tegen de Italianen zeggen, want oorspronkelijk eet je de ragú met tagliatelle, maar wij serveren er volkoren fusilli bij.

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten